UNICORN

Jisperkerk, 8 oktober 2022, aanvang 20.15 uur

UNIC

Op zaterdag avond 8 oktober 2022 zal de landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN eindelijk weer een prachtig concert verzorgen in het kerkje van Jisp. Entree : 15 euro/ pp

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.
Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 28 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen maken de leadzangeressen Renske den Uil en Jolanda Traarbach, en de violistes Karin Bakker en Erna Sommer het team compleet. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zaterdagavond worden met folk en fun in de Jisperkerk te Jisp.  UNICORN is een bekende naam in de folkwereld. en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen). In de Jisperkerk treedt de band jaarlijks op met veel succes. De band treedt standaard in een vierpersoonsbezetting op en zal in de Jisperkerk dit jaar met zangeres Jolanda Traarbach en violiste Karin Bakker aantreden naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) . Komt allen !

Wij zien U graag op zaterdagavond 8 oktober 2022 in de Jisperkerk , Dorpsstraat 46 ; 1546 LK Jisp.
Aanvang concert: 20.15 uur ; Einde : ± 22.30 uur ; Entrée : € 15,- /pp
Reserveren gewenst om zeker te zijn van een plaats
Dit kan via het kaarten reserveer formulier op onze website www.unicornmuziek.nl ; https://www.unicornmuziek.nl/index_11_htm_files/kaarten%20reserveringsformulier.html

Of via een e-mail naar unicorn@hetnet.nl met uw naam en telnr/ e-mail adres.

Ook is reserveren mogelijk via tel. 0651723107 ; e-mail  programmaraad@jisperkerk.nl ; www.jisperkerk.nl