UNICORN 2021
UNICORN
Martien Tijburg , accordeon
John Kuiper, gitaar
en vele anderen (zie hieronder)

Op zaterdag avond 30 oktober 2021 zal de landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN, na 1½ jaar verplichte “corona-rust” eindelijk weer een prachtig concert verzorgen in het kerkje van Jisp. Entree : 15 euro/ pp

Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 26 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen maken de leadzangeressen Marit Verwer en Jolanda Traarbach, en de violistes Karin Bakker en Erna Sommer het team compleet. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus.
De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zaterdagavond worden met folk en fun in de Jisperkerk te Jisp.

UNICORN is een bekende naam in de folkwereld. en behoort tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen).
In de Jisperkerk treedt de band jaarlijks op met veel succes. De band treedt standaard in een vierpersoonsbezetting op en zal in de Jisperkerk dit jaar met zangeres Marit Verwer en violiste Erna Sommer aantreden naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) . Komt allen!

Wij zien U graag op zaterdagavond 30 oktober 2021 in de Jisperkerk , Dorpsstraat 46 ; 1546 LK Jisp.
Aanvang concert: 20.15 uur ; Einde : ± 22.30 uur ; Entrée : € 15,- /pp

Reserveren gewenst ivm de corona veiligheidsregels.
Dit kan via het kaarten reserveer formulier op de website: www.unicornmuziek.nl;
of via:
unicorn reserveringsformulier

Of via een e-mail naar unicorn@hetnet.nl met uw naam en telnr/ e-mail adres.
Ook is reserveren mogelijk via tel. 0651723107 en e-mail: programmaraad@jisperkerk.nl .

De voorwaarden van de dan geldende corona regels worden bij de ingang gehanteerd !

Entrée : € 13,-/pp
Reserveren mag/wordt geprefereerd via programmaraad@jisperkerk.nl
(vermelding naam,aantal personen en telnr) of via telnr 06 51723107

U kunt eventueel ook reserveren via unicorn@hetnet.nl