logoKor

Voor de elfde keer organiseert de programmaraad van de Jisperkerk een Korendag. De opbrengsten zijn voor onderhoud en restauratie van de Jisperkerk.
Ook dit jaar zijn er weer heel wat koren (12) die in onze mooie kerk willen komen zingen.
Hieronder treft u het programma aan.

Korendag 2023

jpk

Jisperkerk
zondag 16 april 2023

Inloop vanaf 9.30 uur.     Aanvang programma 10.00 uur.

 

PROGRAMMA

10.00 uur    Evergreen

10.30 uur    't Zingt geheid

11.00 uur    AMC kamerkoor

11.30 uur    Stembent

12.00 - 12.30 uur              PAUZE

12.30 uur    Zang en Vriendschap

13.00 uur    Outcider

13.30 uur     Rumberly

14.00 uur    LoveToSing

14.30 - 15.00 uur              PAUZE

15.00 uur    Kaskedieze

15.30 uur   Bruyne Zeelen

16.00 uur    Meisjes van de Koffiekade

16.30 uur    De Grijze Golf

17.00 uur EINDE

Deelnemende koren
evergr

Evergreen

Dameskoor Evergreen uit Wormer bestaat uit 45 enthousiast zingende dames verdeeld in 3 stemgroepen. De leiding van dameskoor Evergreen is in handen van Lucas de Bruin. Evergreen zingt o.a. high lights uit bekende musicals, filmmuziek, popsongs en natuurlijk evergreens. Het bestuur organiseert een keer per twee jaar een leerzame en gezellige muziekstudiedag voor de leden met medewerking van muziekprofessionals.


zingt

't Zingt Geheid

In 1989 werd in Assendelft het koor 't Zingt geheid opgericht.
Het is een enthousiast koor van ongeveer 30 vrouwen, dat wekelijks bij elkaar komt om met veel plezier te zingen.
Het koor zingt vierstemmig en à capella en het repertoire varieert van popsong tot klassiek.

Sinds kort is Anne Balàsz de dirigente van het koor.

amck

AMC kamerkoor

In het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is in 2001 het AMC-Kamerkoor opgericht. Dit koor telt ongeveer 16 zangers, waarvan de meesten in het AMC werken of gewerkt hebben. Het repertoire omvat madrigalen, liederen en chansons uit de 16e t/m de 20e eeuw. Het koor verzorgt jaarlijks de zang tijdens de oecumenische dienst voor patiënten en hun familie op 1e Kerstdag in het AMC. Het koor is voorts elk jaar te gast op de Korendagen van Monnickendam en Jisp en laat zich al sinds haar oprichting horen tijdens het Monumentenweekend. 

Stemb

Stembent

Stembent heeft als standplaats Edam en repeteert in de Harmonie. Het is een vierstemmig popkoor en wordt gedirigeerd door Roland Bosma, die ook muziekstukken arrangeert en geschikt maakt voor de stemmen van sopranen, alten, tenoren en bassen.
De pianobegeleiding is in handen van Gerard Cazemier. Het koor werkt aan kwaliteit en daarmee aan veel plezier. Het koor komt met ongeveer 20 zangers en wil de volgende nummers zingen: Follow you - Shallow - Nederpop medley; mogelijk aangevuld met Moon over Bourbon Street en een medley van Colplaynummers.

z&v

Zang en Vriendschap

Het gemengd koor Zang en Vriendschap te Jisp bestaat ruim 90 jaar.
Wij worden begeleid door Marjana Butko, als zowel onze dirigent als onze pianiste.
Zang en Vriendschap zingt klassieke liederen, met een uitschieter naar het modernere genre.
We repeteren op de maandagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur in de Lepelaar in Jisp.
Iedereen die graag wil luisteren tijdens een repetitie heten wij van harte welkom.

outcider

Out Cider

Out Cider uit de Zaanstreek is een Iers koor met 10 zangeressen en 4 muzikanten die 7 instrumenten bespelen. We maken al 15 jaar muziek met elkaar. Anders dan bij de meeste koren: we hebben geen dirigent. Geijkte Ierse nummers laten we links liggen; we zoeken naar onbekende en oudere nummers. De arrangementen maken we zelf en we zingen met solo’s en duo’s in de nummers.

rumb

Rumberly

Country en Westernkoor Rumberly uit Zaandam is een gemengd koor, dat in maart van dit jaar 10 jaar bestond. Door Corona is het koor helaas geslonken, maar er zijn toch nog 25 zangers/zangeressen. De dirigente, Jolanda van Boxtel, maakt zelf meerstemmige arrangementen van bestaande nummers.

We repeteren 1x per week in Zorgcentrum Pennemes in Zaandam,waar bewoners de repetities kunnen bijwonen. We treden op in verzorgingshuizen en bij evenementen. We zijn een koor waar ook de gezelligheid hoog in het vaandel staat.

loveTS

LoveToSing

Love to Sing is ontstaan uit een ander koor dat door de Coronapandemie heel veel leden was verloren. Jolanda van Boxtel startte in september 2021 een nieuw koor met als basis een aantal leden die gebleven waren. Om de liefde voor het zingen te benadrukken is toen vor de naam: Love to Sing gekozen. Al gauw kwamen er nieuwe leden bij, zodat nu een groep van ongeveer 25 vrouwen met heel veel plezier de oefenavonden bijwonen.

Jolanda is de dirigente en dit doet ze met zoveel plezier en enthousiiasme dat ze daarmee de koorleden aansteekt. "Zij laat ons ervaren hoeveel plezier je van zingen kunt hebben".

kaske

Kaskedieze


Wereldmuziekkoor Kaskedieze uit Krommenie zingt al meer dan vijfentwintig jaar een veelzijdig meerstemmig repertoire uit Oost en West, Noord en Zuid Europa en andere werelddelen. Sfeervolle klassieke liederen worden afgewisseld met vrolijke volksmuziek. Koor Kaskedieze staat altijd garant voor een bijzonder concert, onder de enthousiaste leiding van Jules Bart.

 

bruyne

Bruyne Zeelen

Shantygroep Bruyne Zeelen is ontstaan uit de personeelsvereniging van de Bruiynzeel fabrieken in Zaandam in de winter van 1995. Bij de vereniging waren veel watersporters die 's zomers gingen varen en die 's winters klusten aan hun boot. Daarbij werden zeemansliederen gezongen en zo ontwikkelde zich daaruit een koor dat het hele jaar door intensief shantymuziek oefent.

Mochten er mannen zijn die deze muziek leuk vinden om mee te zingen, dan kunnen zij contact opnemen met Herman Sombroek ! (0655370996)

meisjes

Meisjes van de Koffiekade

Meisjes van de Koffiekade. Wij bestaan ruim 10 jaar met wisselend aantal koorleden.
Wij zijn begonnen in het Verkadepand aan de Zaan. Daar was een koffiezaak, genaamd “de Koffiekade”, vandaar de naam.

Wij vallen onder de zangschool van Jozien van Dorst in Koog aan de Zaan. In deze zangschool leer je goed meerstemmig te zingen en in de zanglessen ligt de nadruk op ontspannen zingen en het opbouwen van zelfvertrouwen.

 

golf

De Grijze Golf

De Grijze Golf is ruim 8 jaar geleden opgericht en bestaat uit 14 zangers, een trekzakspeler en een accordeonist. Allen zijn man en senior. Dirigent van het gezelschap is Paul Tjeerkes.

Het koor repeteert in het Zwetshuis van Watersportvereniging Wormer.

 

 


Terug