EXTRA CONCERT i.h.k.v.
The International
Holland Music Sessions (TIHMS)
Jisperkerk, zaterdag 12 augustus 2017
fotoSENS
Trio Sensibility
Russisch pianotrio
Joseph Haydn,  Trio voor piano, viool en cello in C gr. t., Hob. XV:27
Dmitri Sjostakovitsj,   Trio voor piano, viool en cello in e kl. t., opus 67
Franz Schubert,   Trio voor piano, viool en cello in Es gr. t., opus 100

28e editie The International Holland Music Sessions (TIHMS)
Genieten van prachtige muziek, gespeeld door jonge, getalenteerde musici, op een historische plek in uw eigen dorp. Dat kan ook deze zomer weer.
Zo’n 120 zeer getalenteerde muziekstudenten van over de hele wereld zullen dan naar Bergen komen. The International Holland Music Sessions (TIHMS) biedt hun daar de mogelijkheid tijdens de Summer Academy les te krijgen van internationaal gerenommeerde muziekdocenten die behoren tot de top op hun vakgebied. TIHMS wil hiermee een bijdrage leveren aan de begeleiding van dit toptalent op de weg naar een solocarrière op de internationale concertpodia. Er wordt les gegeven voor viool, cello, piano en pianotrio.

Concerten en openbare masterclasses
Naast de Summer Academy (in de Berger Scholengemeenschap) en openbare masterclasses (in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar) biedt TIHMS ook de mogelijkheid de voor solisten essentiële podiumervaring op te doen. Hiertoe organiseert THIMS een concertfestival op een twintigtal locaties waar de studenten optreden. De Summer Academy start zaterdag 29 juli en sluit zaterdagavond 26 augustus af met het traditionele Marathonconcert in de Ruïnekerk. Het concertfestival start op start woensdag 26 juli op Vlieland en eindigt op zondag 3 september.

Levendig en sfeervol
De aanwezigheid van de jonge musici die gedurende de festivalperiode in Bergen en de omliggende plaatsen actief zijn roept een inspirerende en levendige sfeer op. Niet alleen in de huizen van de gastgezinnen waar de studenten verblijven, maar ook op straat waar ze met hun instrumenten op weg zijn van de ene lokatie naar de andere.
De historische lokaties waar de concerten plaats vinden geven een extra dimensie aan het evenement.

New Masters on Tour
De beste musici worden uitgekozen voor deelname aan de New Masters on Tour concertseries. Concerten worden gegeven in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en in gerenommeerde concertzalen in Europa.
New Masters on Tour is hét podium voor de ontdekking van de namen van de toekomst. Bekende Nederlandse musici als Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen, het Storioni Trio en buitenlandse musici van naam als Nicholas Angelich, Inon Barnatan en Alice Sara Ott werden al aan het begin van hun carrière door The International Holland Music Sessions uitgenodigd zich op het podium van het Amsterdamse Concertgebouw aan het publiek te presenteren.

TIHMS: unieke organisatie
Naast de directeur zijn meer dan 150 zeer betrokken vrijwilligers actief bij huisvesting, vervoer en lunchverzorging van docenten en studenten, administratie, PR en concertorganisatie. Alle studenten worden ondergebracht bij gastgezinnen.

Concertinformatie
In de festivalperiode vinden concerten plaats in Alkmaar, Amsterdam, Balk, Beetsterzwaag, Bergen NH, Bloemendaal, Castricum, De Rijp, Den Hoorn (Texel), Egmond aan den Hoef, Enkhuizen, Haarlem, Heiloo, Heerhugowaard, Jisp, Muiden, Oosterland, Oost-Vlieland, Schagen, Schermerhorn, Schoorl en Warmenhuizen. Op de website van TIHMS (www.tihms.com) wordt vanaf 1 juni gedetailleerde informatie gegeven over concertlokaties en -data en kunnen kaarten besteld worden.

Concert in Jisp:
zaterdag 12 augustus 2017 om 20.30 uur
Jisperkerk, Dorpsstraat 46, 1546LK , Jisp

Toegangsprijs € 16,00 voor volwassenen, €8,00 voor jongeren .
U kunt kaarten bestellen via de telefoon bij Karel Besemer 075-6421571 .
of per mail via: karel.besemer@hetnet.nl .
Ook kunt u kaarten reserveren via TIHMS