DE JISPER KERK
logoKor

Voor de zevende de keer in successie organiseert de programmaraad van de Jisperkerk een Korendag. De opbrengsten zijn voor onderhoud en restauratie van de Jisperkerk.
Ook dit jaar zijn er weer heel wat koren die in onze mooie kerk willen zingen. Hieronder treft u het programma en toelichtingen aan.

Korendag 2017

jpk

Jisperkerk
zondag 9 april 2017

Inloop vanaf 9.30 uur.     Aanvang programma 10.00 uur.

Kaarten kosten € 2,50 en zijn de hele dag geldig.
Ze zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk.

Programma

10.00 uur    Schola Cantorum Nomini Tuo

10.25 uur    Zang en Vriendschap

10.50 uur    AMC-Kamerkoor

11.15 uur    Over de Dijk

11.40 uur    De Waterlanders

12.05 - 12.35 uur             PAUZE

12.35 uur    Wormer Kinderkoren

13.00 uur    Saensation

13.25 uur    't Zingt Geheid

13.50 uur    Go4singing!

14.15 uur    Sunny Voices

14.40 - 15.00 uur              PAUZE

15.00 uur    Kaskedieze

15.25 uur    Out Cider

15.50 uur    Stembent

16.15 uur    Evergreen

16.40 uur    Zilt

 

Deelnemende koren
schola

Schola Cantorum Nomini Tuo

In 1994 besloten enkele studenten van de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit
om een Gregoriaans koor te starten. De diepe concentratie om met elkaar als één stem te klinken spreekt de koorleden bijzonder aan. En om met Schola Cantorum Nomini Tuo een bijdrage te leveren aan het behoud van de heilige traditie en schoonheid van deze “gezongen stilte” was een andere reden.
Nomini Tuo bestaat uit negen zangers en dirigent. Een aantal jaren geleden heeft het koor besloten het aangeleerde repertoire uit het hoofd te leren, om zo nog meer aandacht te schenken aan het luisteren. De ervaring is dat precisie en eenheidsbeleving sindsdien toegenomen zijn.
Sinds 2002 heeft Duco Hoekstra, een van de zangers, de muzikale leiding van het koor.

zangenvr

Zang en Vriendschap

Zang en Vriendschap, van oorsprong een Jisper koor, is natuurlijk een trouwe deelnemer aan de Korendag in Jisp. Inmiddels is het koor met haar brede en vaak vernieuwende repertoire een regiokoor met zangers en zangeressen uit heel Wormerland. Het koor is groot en bestaat uit mannen en vrouwen, hoewel de laatsten in de meerderheid zijn. Zang en Vriendschap kan dan ook wel meer mannenstemmen gebruiken om het brede en vaak vernieuwende repertoire ten gehore te brengen.

amckoor

AMC-Kamerkoor

Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam verheugt zich in het bezit van twee bedrijfskoren: het AMC-koor en het AMC-Kamerkoor. Dit laatste koor bestaat nu 15 jaar, telt 15 zangers, waarvan de meesten in het AMC werken of gewerkt hebben. Het koor wordt geleid door Orsolya Ginka Gyöker.  Het repertoire omvat madrigalen, liederen en chansons uit de 16e t/m de 20e eeuw. Wij verzorgen jaarlijks de zang tijdens de oecumenische dienst voor patiënten en hun familie op 1e  Kerstdag in het AMC. Het koor is elk jaar te gast op de Korendagen van Monnickendam en Jisp en laat zich al sinds haar oprichting op verschillende plaatsen horen tijdens het Monumentenweekend.

overddk

Over de Dijk

Over de Dijk bestaat alweer 11 jaar, ooit spontaan opgericht na de feestelijke opening van de plaatselijke ophaalbrug in Oostknollendam. Wij zingen alweer 2 jaar onder de enthousiaste leiding van Frank Anepool. Ons repertoire is gevarieerd, doorgaans popsongs, de oude klassiekers maar ook hedendaagse nummers. In juni 2016 hebben wij ons tien jarig jubileum gevierd. Het afgelopen half jaar hebben wij een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Wij hebben nog plaats voor enkele zangeressen. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden op: overdedijk@gmail.com

waterl

Waterlanders

Vierstemmig koor “De Waterlanders” is opgericht in 1984. Het is een origineel huiskamerkoor. De zeventien leden doen- onder de bezielende leiding van Sophie Groeneboer -hun uiterste best om een mooi lied neer te zetten. Het repertoire bestaat uit een bonte verzameling liederen: Duitstalige volksliederen van Mendelssohn uit de vroege Romantiek of vierstemmige barokmuziek van Purcell. Maar ook muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance of een (schuin) Italiaans soldatenlied uit de zestiende eeuw. Op de tweewekelijkse repetitieavonden repeteert het koor in –steeds weer een andere - huiskamer van een koorlid.

wormerkinderk

Wormer Kinderkoren

De Wormer Kinderkoren bestaan uit de 2 koren Spetters (8-12 jaar) en Select (13-18 jaar) en zijn onderdeel van Muziekschool Waterland. Het repertoire bestaat uit zowel Nederlandstalige als Engelstalige popliedjes, maar ook wereldmuziek en musical hits. In de Jisperkerk zullen de kinderen zowel afzonderlijk als gezamenlijk zingen en o.a. liedjes zingen van popartiesten als Bruno Mars en uit de musical “Annie”. De koren zingen onder leiding van koordirigente Fabiana Dammers en worden daarbij begeleid door pianist Jos Marcus.

saen

Saensation

Vocal Group Saensation bestaat uit een aantal zeer enthousiaste dames, die hoewel verschillend in leeftijd, één grote passie delen en dat is zingen.
Of het nu klassieke rock ballads zijn, disco knallers, hedendaagse hits of Nederlandstalig, Saensation weet op onnavolgbare wijze het publiek te boeien met een meerstemmige vertolking, afgewisseld met prachtige solo’s. Het repertoire is aanpasbaar aan elke gelegenheid.
Saensation verzorgt regelmatig optredens waar iedereen veel plezier aan beleeft.
Elke donderdag avond komen de dames van Saensation bij elkaar om te repeteren onder deskundige leiding van hun ervaren dirigente Ingrid de Goede.
De band die de leden van Saensation met elkaar hebben beperkt zich niet alleen tot het gezamenlijk zingen. Daarnaast is er ruimte voor leuke andere activiteiten. Het zijn levensgenieters pur sang.

tzingt

't Zingt Geheid

Zangkoor ’t Zingt Geheid is een a capella vrouwenkoor uit Assendelft, bestaande uit ongeveer 35 leden, die gelijkmatig over 4 stemsoorten zijn verdeeld. In 2014 hebben wij ons 25-jarig jubileum gevierd en -gezien de belangstelling van nieuwe leden- kunnen we nog lang door gaan.
Wij zingen zonder begeleiding allerlei soorten meerstemmige muziek.
Dat loopt van ‘Die Forelle’ naar ‘Sister Act’ en van ‘Mendelssohn’ naar ‘Acda en de Munnik’. Ook volksliedjes in verschillende talen komen aan bod. De gezellige sfeer en de humor van onze dirigent Amèl van der Hulst zorgen ervoor dat de koorleden ontspannen zingen zodat er een goede prestatie wordt neergezet.

go

GO4singing!

Koor GO heeft haar naam aangepast en heet in het nieuwe jaar 2017 “GO4singing”.
We zijn een vrouwenkoor en bestaan momenteel uit zo'n 38 enthousiaste zangeressen.
Het koor is onderdeel van Muziekvereniging Onderling Genoegen in Krommenie.
We zingen graag pop-, rock- en jazznummers! “Gezellig samen zingen” vinden we allemaal erg belangrijk, maar ook het niveau telt voor ons zeker mee!
Sinds november 2016 is Lucas de Bruin onze dirigent en pianist. Met veel energie weet hij - in een korte tijd - ons koor te enthousiasmeren. De dubbele taak van dirigent/pianist gaat hem ook heel goed af.

sunny

Sunny Voices

Hierbij de gegevens van Sunny Voices.
Het koor bestaat momenteel uit 27 leden en zingt voornamelijk een Iers repertoire.
De dirigente is Titia Bloemhof. Zij begeleidt het koor met gitaar samen met violist Jaco Bakker.

 

 

 


Kaskedieze

Wereldmuziekkoor Kaskedieze uit Krommenie zingt al meer dan vijfentwintig jaar een veelzijdig meerstemmig repertoire uit Oost en West, Noord en Zuid Europa en andere werelddelen. Sfeervolle klassieke liederen worden afgewisseld met vrolijke volksmuziek. Koor Kaskedieze staat altijd garant voor een bijzonder concert, onder de enthousiaste leiding van Jules Bart.
De naam ‘Kaskedieze’ komt van een Zaanse uitdrukking. Het is een verbastering van het Franse ‘Qu'est-ce qu'il disait?’ Dat betekent ‘Wat zegt hij?’ Het is een toepasselijke naam voor het koor, omdat er zoveel in vreemde talen wordt gezongen.
Foto Dirk Koene

outcider

Out Cider

Out Cider is een Iers koor met 10 zangeressen en 4 muzikanten, de muzikanten bespelen 7 instrumenten. We zoeken naar de niet zo bekende Ierse nummers. ook hebben we een paar oud Hollandse nummers op ons repertoire.
Wij hebben geen dirigent en maken de arrangementen zelf. Out Cider bestaat dit jaar 10 jaar.
De nummers die Out Cider gaat zingen zijn:
     Star of the County Down
     't Smidje
     Lowlands
     Foggy Dew
     Steal Away
     Hard Times
     Take me Home

stemb

Stembent

Stembent telt op dit moment 45 leden.
Dirigent Roland Bosma is al meer dan 10 jaar onze koordirigent. Hij arrangeert de nummers die hij samen met de koorleden uitzoekt tot een vierstemmig geheel.
En daardoor heeft Stembent een heel eigen geluid.
Tot grote vreugde van de koorleden is pianist Danny Molenaar na een afwezigheid van 5 jaar weer terug bij Stembent.

evergr

Evergreen

Dameskoor Evergreen uit Wormer is opgericht op 1 april 1987 en bestaat uit 50 zeer enthousiast zingende dames verdeelt in 3 stemgroepen.
De repetitieavonden (iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur) worden heel trouw bezocht. De dirigent is verantwoordelijk voor de muzikale kwaliteiten van het koor. Evergreen zingt o.a. high lights uit bekende musicals (the Phantom of the opera, the Cats, les Miserables, West Side Story, Sound of Music), filmmuziek, popsongs en natuurlijk evergreens.
Het koor wordt vanaf januari 2015 éénmaal per maand op de piano begeleid door Lucas de Bruin. Een keer per twee jaar wordt een muziekstudiedag voor alle leden georganiseerd waarbij een bepaald thema centraal staat. Deze studiedag, met medewerking van professionele mensen, is een leerzame, leuke en zeer goed bezochte dag. Kortom een koor waar muziek in zit.

zilt

Zilt

En ten slotte Zilt …
In z’n bijna 20 jarig bestaan heeft dit mannenkoor uit de Zaanstreek een bundel met ruim zeventig liederen van de zee, shanty’s, bij elkaar gerepeteerd, de laatste jaren onder leiding van dirigent Jules Bart. Meerstemmig, meertalig en … altijd a capella.
Shanty’s ontstonden halverwege de negentiende eeuw, de bloeiperiode van de zeilvaart. Op het repertoire staan stoere seasongs over het ruige bestaan op zee, maar ook milde over verlangens en afscheid nemen. Zilt vindt er de juiste toon bij en schuift bij een aantal liedjes een solist, de shantyman, naar voren.
Niet voor de eerste keer sluit Zilt deze Korendag af waarbij ook het publiek aan zijn trekken komt. Want een sfeertje oproepen, dat kan Zilt!
Kijk op shantykoorzilt.nl.


Terug